Фракції "ЄС" і "Голос" заявили про намір оскаржити призначення Шкарлета в суді

Фракції "Європейської солідарності" та "Голосу" подадуть в суд через можливе кнопкодавство під час призначення Сергія Шкарлета міністром освіти

Про це повідомили депутат від "Голосу" Ярослав Железняк у коментарі "Інтерфакс-Україна" та нардепка від "ЄС" Ірина Геращенко у Facebook.

"До суду ми стовідсотково будемо подавати. У нас є факти, є відео, вилучені з телеканалу Рада, де зафіксовано, як голосують депутати, яких немає в залі засідань", - зазначив Железняк.

"Голос" зареєстрував в парламенті проект постанови про звільнення Шкарлета.

Читайте також: Призначення Шкарлета: Шмигаль закликав незгодних із рішенням йти в суди

У "ЄС" також готові до позову.

"Вимагаємо від регламентного комітету розглянути голосування за Шкарлета, яке відбулося з порушеннями. Якби у Шкарлета була честь і совість, він би зараз подав у відставку. Ми як фракція ("ЄС", - ред.) готові подавати в суд на нелегітимного міністра", - зазначила Геращенко

  • Нагадаємо, за Сергія Шкарлета віддали голоси 226 нардепів - це мінімально необхідна кількість голосів для прийняття такого рішення.
  • У фракції "Голосу" заявили, що нардеп ОПЗЖ Григорій Суркіс, чия картка проголосувала за призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки, не був присутній у залі засідань протягом дня.