Наступного року планується відновити євроколію від Ужгороду до кордону, - Мінфін

У бюджеті на 2021 рік виділено кошти на відновлення євроколії від Ужгороду до кордону, що створить можливості подорожувати між Україною та країнами ЄС швидше і безпечніше

Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

Згідно з повідомленням, у державному бюджеті на 2021 рік закладено фінансування на проєктування та початок робіт з відновлення євроколії шириною 1435 мм від станції Чоп до Ужгорода. У наступному році планується підготувати проєктну документацію та розпочати її відновлення.

"Реалізація цього проєкту дозволить створити в обласному центрі Закарпатської області місті Ужгород транспортний хаб, для пересадки з пасажирських поїздів із різних куточків України, що їдуть "широкою" колією (1520 мм), на поїзди європейської колії (1435 мм) – до Словаччини, Чехії, Угорщини, Румунії, Австрії і до інших країн Європи", - йдеться у повідомленні.

За словами заступника міністра фінансів Олександра Кави, головна задача транспортного хабу в Ужгороді - це створення можливості подорожувати між Україною та країнами ЄС швидко, безпечно і комфортно.

"Завдяки цьому проекту з відновлення залізниці європейської ширини, зможемо їздити в купальні до Будапешту, на оперу до Відня чи в інші європейські міста так само, як зараз до Львова, чи до Одеси. А можливо навіть і швидше – скажімо, подорож від Ужгороду до Будапешту буде тривати до 4-х годин. Водночас, це дасть можливість відкрити Україну для потоку туристів з Європи", - цитує пресслужба слова Кави.

У пресслужбі додали, що для більшої зручності пасажирв та економії часу, на вокзалі Ужгорода заплановано облаштувати пункт митного і прикордонного контролю, що дозволить не зупиняти поїзди на державному кордоні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb