"Призначила" в.о. ректора медуніверситету: в Одесі прокуратура повідомила про підозру нотаріусу

Нотаріусу Одеського міського нотаріального округу повідомили про підозру за фактом незаконного внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб даних щодо керівника Одеського національного медичного університету

Про це повідомляє пресслужба ОГПУ.

Заазначається, що за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру нотаріусу Одеського міського нотаріального округу за фактом несанкціонованих дій з інформацією, яка оброблюється в автоматизованих системах (ч. 1, 3 ст. 362 КК України).

За даними слідства, нотаріус маючи доступ до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, внесла зміни щодо керівника Одеського національного медичного університету, визначивши виконуючим обов’язки ректора цього університету особу, яка не була визначена Міністерством охорони здоров’я України, тобто не мала права займати вказану посаду.

"При цьому нотаріуc знала, що подані їй документи для внесення змін до відомостей про юридичну особу, що не пов’язані зі змінами в установчих документах, суперечать вимогам Конституції та законів України, а також статуту Одеського національного медичного університету", - йдеться в повідомленні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb