"Я ніс туристичний намет, мене вдарили в ногу": лідер руху "SAVEФОП" звернувся до речника МВС

Лідер руху "SAVEФОП" Сергій Доротич звинуватив поліцейських у побитті ФОПів-протестувальників на Майдані Незалежності. Речник МВС Артем Шевченко зазначив, що активісти можуть оскаржити це в прокуратурі та ДБР

Про це вони заявили в ефірі програми "Політклуб Віталія Портникова" на Еспресо.TV.

Сергій Доротич зауважив, що невідомі особи в формі правоохоронців без розпізнавальних знаків із-за автозаків, забігали колоною і крали у протестувальників чайники, печиво, ковдри.

"Щойно я їду з Майдану – перестріли наш автобус, який вичистили, вийняли ковдри, вибили подушки. Нам до сих пір не дають завезти біотуалети. Це ж людські права. Чому ви жінкам не даєте поставити біотуалет? Що це за дурний наказ? Ми їх проплатили. Чому намет для обігріву не дають поставити?", - сказав він.

Доротич зазначив, що у своєму повідомленні він мав зазначити що ніс не туристичний намет, а саме "агітаційний намет".

"Тому що я ніс простий туристичний намет і в повідомленні, якому я подав, я зазначив "агітаційні намети". По-перше, відповідно до чинного законодавства я не маю деталізувати свою атрибутики, а, по-друге, у цих наметах ми проводимо, в тому числі агітаційну роботу", - повідомив підприємець.

Лідер руху ФОПів звинуватив правоохоронців у побитті активістів під час сутичок на Майдані.

Читайте також: Три намети на Майдані нам вдалося відвоювати, - лідер ФОПів-протестувальників про сутички з поліцією

"Я ніс простий туристичний намет, мені вдарили в ногу, у пах, по голові, а ви кажете, що немає нікого постраждалого? Є пані Тереза - з вибитим оком, трьома переломами щелепи й перенісся. Кийком її правоохоронець вдарив. Вона у Львові зараз, у тяжкому стані. Її прооперували. 70% зору жінка-ФОП втратила. Є Віталій - з пробитою головою, сім швів. Є Дмитро - з переломаними чотирма ребрами і з пальцями (перломами пальців – ред.). Ви кажете, що це не правда. Є мої заяви про крадіжку майна, яке належить громадській організації "Рух збереже ФОП", - наголосив Доротич.

У свою чергу, директор Департаменту комунікації МВС Артем Шевченко заявив, що безумовно потерпілі є і з боку правоохоронців, і з боку мітингарів.

"Є фактове провадження за статтею 365 щодо застосування сили щодо правоохоронців. Так само якщо ви, як організатор акції, вважаєте за можливе – представте свою позицію. У вас є абсолютне право подати заяву, якщо ви вважаєте за необхідне скаржитися на правоохоронців. Безумовно, краще було б до цього не доводити", - зауважив Шевченко.

Речник МВС заявив, що радить виконувати законні вимоги правоохоронців.

"Якщо ви вважаєте, що вони порушують ваші права, будь ласка, скаржиться в ті органи, які за законом визначені для того, щоб карати правоохоронців – прокуратура, ДБР", - додав Шевченко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb