Рада ухвалила закон щодо закупівлі інсуліну та вакцини від коронавірусу

Верховна Рада схвалила закон, яким дозволяється закуповувати за державні кошти ліки, які не включені до Національного переліку основних лікарських засобів

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Верховна Рада схвалила за основу та в цілому законопроєкт №4472, яким дозволяється закуповувати за державні кошти ліки (вакцину та інсулін), які не включені до Національного переліку основних лікарських засобів, але яких потребують українці.

"За" проголосували 282 парламентарі.

Так, закон вносить зміни до прикінцевих та перехідних положень ЗУ "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" та відтерміновує на рік (до 1 січня 2022 року) одну з норм цього закону.

Як зазначається, це відтермінування дозволить закуповувати за рахунок держбюджету або відшкодувати вартість (реімбурсація) тих ліків, які не включені до Національного переліку основних лікарських засобів або Програми медичних гарантій, але є необхідними для лікування громадян.

Як відомо, що ліки мають закуповуватись відповідно до нацпереліку. Для того щоб препарат міг потрапити до переліку, він повинен пройти певну перевірку на якість та ефективність.

Хоча деякі лікакрські засоби, наприклад, інсулін або вакцини від COVID-19 закуповуються без необхідності включення до такого переліку.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb