Уряд підготував новий порядок виплат допомоги по частковому безробіттю

Кабінет міністрів підготував новий порядок виплат допомоги по частковому безробіттю

Відповідні проєкти постанови та порядку оприлюдненні на сайті Федерації профспілок України.

Згідно з документом, допомога по частковому безробіттю надається центрами зайнятості застрахованим працівникам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого дня.

Виплата допомоги проводиться роботодавцем, який може звернутися для її отримання до центру зайнятості за місцем провадження його господарської діяльності. Так роботодавець має повідомити центр зайнятості у письмовій формі не пізніше дати початку скорочення роботи та подає документи, визначені проєктом порядку, не пізніше шести місяців з цієї дати.

При цьому зазначається, що працівники не зможуть отримати допомогу по частковому безробіттю у разі сезонного характеру зупинки підприємства, або якщо зупинка виникла з організаційно-виробничих причин. Також не мають право на таку допомогу працівники, у яких є можливість тимчасового переведення на іншу дільницю або цех. Також не зможуть отримати виплати працівники, які письмово відмовилися від тимчасового працевлаштування на підходящу роботу на підприємстві, працюють на підприємстві за сумісництвом, проходить альтернативну (невійськову) службу, або отримує оплату часу простою.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb