Військовий бюджет НАТО на 2021 рік збільшили на 5%

Північноатлантичний Альянс схвалив бюджет на наступний рік, у якому передбачено €1,61 млрд для забезпечення військових структур НАТО

Про це повідомляється на сайті НАТО.

"Під час засідання Північноатлантичної ради 16 грудня 2020 року союзники погодили цивільний бюджет в обсязі €258,9 млн та військовий бюджет в обсязі €1,61 млрд на 2021 рік. Всі країни-члени роблять внесок до цих бюджетів, виходячи із погодженої формули витрат, яка розроблена на основі обсягів ВНП", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цивільний бюджет використовуватиметься для забезпечення персоналу, операційних та програмних витрат у брюссельській штаб-квартирі НАТО. Його збільшено на 0,9% порівняно з 2020 роком.

У свою чергу військовий бюджет охоплює витрати на утримання персоналу військових командних структур НАТО, операційні потреби та програми, місії і операції НАТО в усьому світі. Так, у бюджеті цю складову збільшили на 5% порівняно з показниками 2020 року.

Також, у наступному році €259,4 млн військового бюджету будуть спрямовані на фінансування операцій та місій НАТО, включаючи операцію "Рішуча підтримка" в Афганістані, підтримання миру в Косові (KFOR) та тренувальну місію НАТО в Іраку.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb