Зеленський призначив головою Запорізької ОДА члена партії Тимошенко

Володимир Зеленський призначив головою Запорізької ОДА Олександра Старуха, який до останнього часу очолював фракцію ВО "Батьківщина" у Запорізькій обласній раді

Указ про призначення О.Старуха головою Запорізької обласної державної адміністрації оприлюднений на сайті президента 18 грудня.

Призначення нового очільника ОДА відбулося на тлі гучного скандалу в новообраній обласній раді. Як відомо, партії "Слуга народу", "Батьківщина", "Єднання" та "Опозиційний блок" провели "альтернативну" сесію облради, куди не пустили інших депутатів. На ній очільником ради обрали Віталія Боговіна, який на той момент був головою Запорізької ОДА. 

Призначення соратника Юлії Тимошенко головою ОДА пов’язують із підтримкою "Батьківщиною" президентської фракції в облраді. 

Як відомо, скандал у Запорізькій облраді не вщухає. Представники політичних сил, які не погоджуються з обранням Віталія Боговіна очільником облради, здали свої депутатські посвідчення. Повідомляється, що на такий крок пішли 23 депутати. Серед них чотири депутати від партії "Слуга народу".