2021 року в місцевому самоврядуванні буде справжній хаос, - Безсмертний

Непродуманість і незавершеність влаштованого командою Зеленського скорочення районів, що наклалося на скасування сільрад в рамках утворення об'єднаних територіальних громад, буде дуже помітною в новому 2021 році

Таку думку український політик Роман Безсмертний висловив в програмі "Студія Захід" з Антоном Борковським на Еспресо.TV.

Насамперед це стосується майна і діяльності підприємств критичною інфраструктури.

"Сьогодні, в умовах, коли створені нові райони, коли створені нові представницькі органи місцевого самоврядування й формуються ОТГ (об'єднані територіальні громади - ред.), треба дати відповідь на питання: як будуть формуватися бюджети, як буде перерозподілено майно між державними структурами і місцевим самоврядуванням. Вже зараз представницькі органи ОТГ приймають рішення щодо фактичного залучення державного майна собі в баланси, скажімо, лікарень, шкіл, різного роду комбінатів, підприємств тощо. І при тому на сьогоднішній день розробленого урядом механізму того, як передати це майно, як розподілити ці підприємства, як їх фінансувати, немає. Це хаотизує ситуацію", - зазначив політик.

В якості прикладу він навів ускладнення із припиненням вивезення сміття з сіл поблизу Львова.

Ще складнішою, за його словами, буде ситуація з медичним обслуговуванням та онлайн-освітою, про яку в держбюджеті-2021 "навіть згадки нема".

"І найгірше, що ситуація б'є по найменш захищених прошарках населення", - додав Безсмертний.

"Люди навіть не знають куди звернутися. Була сільська рада, її зараз ліквідували. Але ж навіть старост там не обрали на сьогоднішній день.Тобто люди не знають куди поткнутися. Центральні садиби (нових органів місцевого самоврядування - ред.) не оформлені, адреси не визначені, зв'язок з ними не встановлено", - додав він.

"Я Вам обіцяю: наступний рік - це рік хаосу в діяльності місцевої влади і органів місцевого самоврядування, через те, що вони рік, а може й більше, будуть розбиратися між собою. Уявляєте в якій ситуації буде громадянин, який не знає - ні куди звернутися з проблемами, ні які відповіді є на ці проблеми?!", - підсумував Роман Безсмертний.

 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb