В Індії нараховується понад 10 млн інфікованих коронавірусом

Індія стала другою країною у світі, де кількість інфікованих коронавірусом перевищила 10 млн. Вона поступається лише США, де загалом було інфіковано понад 17,5 млн осіб

Загалом в Індії інфікувався 1% населення, яке складає 1,3 млрд людей. За останню добу у країні було зафіксовано 25 тис. нових випадків зараження, а з початку пандемії померло понад 145 тис. людей, розповідає Еспресо.TV з посиланням на DW.

Втім, щоденні показники зараження в цій країні значно зменшилися у порівнянні з вереснем, коли повідомлялось по майже 100 тисяч інфікувань щодня.

"Якщо ми зможемо підтримувати нашу тенденцію до зниження протягом наступних двох-трьох місяців, зможемо розпочати програму вакцинації і почати виходити з пандемії'', - сказав урядовий експерт з охорони здоров'я, доктор Рандіп Гулерія/

Зараз Індія готується до масштабної кампанії з вакцинації 1,3 млрд людей від коронавірусу. Країна ще не затвердила жодної вакцини, але кілька компаній вже подали заявки на отримання дозволу. Серед них AstraZeneca, яка співпрацює з Індійським інститутом сироваток, що є найбільшим у світі виробником вакцин. Індійська вакцина Bharat Biotech також вважається однією з найперспективніших та, як очікується, протягом двох тижнів має отримати дозвіл на застосування.

Уряд країни планує вакцинувати від коронавірусу 250 млн людей до липня 2021 року. Насамперед щеплення мають отримати медичні працівники, потім вакцинуватимуть осіб старше 50 років і тих, хто має важкі хвороби.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb