Держава почала виплачувати "карантинні" 8 тис. грн: гроші мають отримати близько 710 тис. підприємців

Держава почала виплачувати одноразову допомогу ФОП та найманим працівникам у розмірі 8 тис. грн

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Згідно з повідомленням, до кінця тижня буде задоволено майже 300 тис. заявок на отримання допомоги у зв'язуку з майбутнім посиленням карантинних заходів. Це понад 90% усіх заявок, які надійшли за минулий тиждень через додаток "Дія".

"У нас 710 тис. ФОПів і суб'єктів господарювання, які мають отримати виплати. І здійснити це потрібно до 8 січня. Це один з пріоритетів уряду", - цитує пресслужба слова президента України Володимира Зеленського.

За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, з 21 грудня розпочалися виплати матеріальної допомоги людям, чия діяльність буде обмежена через посилення карантину з 8 січня.

"До Пенсійного фонду вже передали кошти для 280 тисяч заявок. Сьогодні, згідно з постановою, перший день, коли ми починаємо виплати людям", - зазначив прем'єр.

У свою чергу, віцепрем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що кожного дня надходить по 40-50 тис. заявок від ФОП та суб'єктів господарювання. Уряд сподівається, що більшість підприємців отримає фінансову підтримку у зв'язку з майбутнім локдауном, запланованим на 8-24 січня, ще до кінця 2020 року.

За словами міністра фінансів Сергія Марченка, виплати максимально здійснюватимуть до Нового року.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb