"Бажаю, щоб в наших родинах все було добре" - півзахисник збірної України Тарас Степаненко у "Футбольному Форматі"

Півзахисник донецького "Шахтаря" та збірної України Тарас Степаненко підбив підсумки першої половини сезону 2020/2021 та розповів про крайній матч у Лізі Чемпіонів проти міланського "Інтера"

Свої думки він висловив у ексклюзивному інтерв’ю проекту "Футбольний Формат" на телеканалі "Еспресо"

"Десь за три дні до матчу у нас було тактичне заняття, була теорія, і тренери нам розповіли, як ми будемо діяти проти "Інтера". Мені сказали, що я буду грати на позиції центрального захисника. В принципі, я і раніше вже грав на цій позиції - я "сідав" у цю зону між двома чистими центральними оборонцями. Я намагався підказувати молодим партнерам Вітао, Валерію Бондарю. Тому що, я нижче розташувався і я бачив картину перед собою у нашому захисті. І вони все виконували так, як треба.

Ну, зрозуміло, що ми могли у плей-офф Ліги Чемпіонів вийти, та ще і з першого місця, якщо б ми забили "Інтеру". Але все могло вийти і навпаки – ми могли пропустити і залишитися ні з чим. Тому, я думаю, що наш вихід і Лігу Європи нормальний хороший результат. Враховуючи, що ми вийшли з важкої групи, показали там себе гідно, набрали 8 очок. Я вважаю, що цю єврокампанію можна занести нам в актив", - розповів він. 

Степаненко відреагував на питання, чи не дратує команду той факт, що "Динамо" наразі випереджає "Шахтар" у турнірні таблиці УПЛ.

"Зрозуміло, що ми хочемо посідати лише перше місце. Ми для цього працюємо, і у нас є завдання здобути чемпіонське звання. Наша команда втратила багато очок на початку цього сезону, і я прекрасно розумію із чим це пов’язане. Ну, значить, будемо наздоганяти "Динамо", будемо працювати далі, і для нас кожен матч дуже важливий. За ці півроку, я думаю на сім балів з десяти ми награли. Були хороші результати, у деяких матчах ми оступилися. Тож, сімка – така оцінка команді за першу половину сезону", - сказав футболіст.

Степаненко привітав вболівальників та глядачів "Еспресо" із прийдешніми святами.

"Шановні друзі, вітаю вас із наступаючим Новим Роком. Це був важкий рік для всіх, і хочу всім побажати здоров’я. Щоб наступний рік був більш радісним, щасливим. Щоб ви раділи життю якомога частіше, не зважаючи на всі нинішні проблеми. І щоб в наших родинах все було добре. Всіх з прийдешніми святами!", - сказав він.