"Відповідь буде потужною": У Байдена планують покарати Росію за масштабну кібератаку на держустанови США, - Reuters

Команда майбутнього президента США Джозефа Байдена розгляне кілька варіантів покарання для Росії через масштабну хакерську кібератаку на держустанови США

Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.

Так, покарання може бути як у вигляді фінансових санкцій, так і у вигляді дзеркальної кібератаки на інфраструктуру Росії.

У той же час співрозмовник агентства заявив, що відповідь має бути потужною, проте й такою, яка дозволить уникнути ескалації конфлікту між двома ядерними країнами.

Джерело Reuters уточнило, що головна мета будь-яких дій - стримувати подібні кібератаки в майбутньому і посилити боротьбу з кібершпіонажем.

Реакція на події, пов'язані з хакерською атакою на держустанови США, стане першочерговим завданням для Байдена після інавгурації 20 січня. За словами співрозмовника агентства, команді нового президента потрібно буде більш детально вивчити кібератаку, щоб ухвалити відповідні рішення.

В інтерв'ю телеканалу CBS, яке Байден дав у четвер, 18 грудня, на питання, як він буде реагувати на кібератаку, яку, ймовірно, здійснила Росія, він сказав, що «винні будуть притягнуті до відповідальності», пообіцявши фінансові наслідки для причетних фізичних і юридичних осіб.

Призначена Байденом майбутня керівниця Міністерства енергетики США Дженніфер Гренхолм заявила телеканалу ABC, що відповідь Штатів буде "потужною". Однак, за її словами, в команді ще не знають, хто саме причетний до атаки.

У той же час заступник голови сенатського комітету з розвідки демократ Марк Ворнер заявив, що в масштабній кібератаці "все вказує на Росію", підтримавши заяву держсекретаря США Майка Помпео.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb