США запроваджують нові санкції проти Компартії Китаю

Уряд США оголосив про введення візових санкцій та інших обмежень проти чиновників Комуністичної партії Китаю, причетних до утисків прав та свобод людини

Про це йдеться в офіційній заяві державного секретаря США Майкла Помпео, передає Укрінформ.

"Сьогодні я оголошую про введення додаткових обмежень в питаннях видачі віз китайським чиновникам, які вважаються відповідальними за політику чи дії, що мають на меті репресії проти релігійних та духовних діячів, представників етнічних меншин, дисидентів, правозахисників, журналістів, представників профспілок, громадянського суспільства, а також мирних протестувальників", - заявив державний секретар США.

Він уточнив, що американські санкції також можуть поширюватися на членів сімей таких чиновників.

Помео додав, що США у 2020 році вже запровадилисанкції проти чиновників КПК, причетних до "жахливих зловживань" у Синьцзяні, обмежень доступу до районів Тибету та знищення автономії Гонконгу.

"Сьогодні вводяться додаткові обмеження, що застосовуються до всіх посадових осіб КПК, які займаються такими репресивними заходами", - зазначив він.

Помпео закликав Китай негайно звільнити адвокатів, пасторів, активістів громадянського суспільства, уйгурських учених, прихильників демократії, яких ув’язнила китайська влада.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb