У Білорусі після дитячого свята силовики затримали Діда Мороза

У білоруському Новополоцьку міліціонери затримали Діда Мороза після дитячого свята, його звинуватили в незаконній акції

Про це повідомляє TUT.BY.

Роль казкового персонажа на святі виконував місцевий житель Володимир, основне місце роботи якого - на ТЕЦ. За словами чоловіка, його затримали не біля ялинки, а пізніше. Співробітники МВС намагалися переконати його, що те, що відбувалося на святі - акція.

"Питали, чи вигукував я гасла. Але я працював з дітьми. Діти гасел не кричали — вони співали пісні, декламували вірші. Я пригощав їх солодощами, купленими на мої власні кошти. У МВС перевірили мою біографію, по всіх протестних акціях, які проходили найближчим часом. Я в них участі не брав. Свою позицію про те, що відбувається, я їм теж висловив - матюком. Вони на це відповіли: "Ну, ви знаєте, в якій ми державі живемо", - сказав Володимир.

Він зазначив, що його протримали в міліції дві години.

Крім нього після дитячого заходу був затриманий і кандидат історичних наук, доцент Полоцького державного університету Віктор Якубов. За словами його дружини Юлії, коли їхня сім'я після свята виходила з огородженої зони, двоє міліціонерів попросили у Віктора пред'явити документи. Він їх не мав із собою. Тоді його затримали, а відпустили лише через три години.

Дитяче свято в Новополоцьку було організоване не міською владою, а самими жителями. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb