Нафтогаз відкрив нове родовище газу на Полтавщині

НАК "Нафтогаз України" відкрила у Полтавській області нове газове родовище, розвідані запаси якого становлять 200 млн куб. м газу

Про це повідомила пресслужба НАК "Нафтогаз-України".

"Нафтогаз продовжує активне освоєння нових нафтогазових ділянок, отриманих від держави у попередні роки. На одній із них, у Полтавській області, компанія відкрила нове перспективне родовище - Жемчужне", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відкриття родовища стало можливим завдяки розвідувальним роботам у складних геологічних умовах на значних глибинах - більше 6 тис. м. За їх результатами компанія пробурила пошукову свердловину, яка підтвердила газові поклади і дала промисловий приплив газу - майже 100 тис. куб. м на добу.

За інформацією Нафтогазу, розвідні запаси Жемчужного родовища становлять 200 млн куб. м газу, а перспективні запаси і ресурси - понад 2 млрд куб м. Загальна площа родовища - 213 кв. м, в його межах виділено 5 газонасичених горизонтів.

За словами директора дивізіону "Нафтогаз Розвідка та Видобування" Олександра Романюка, геологічне вивчення нових ділянок і відкриття нових родовищ на них - це найпріоритетніше завдання компанії.

"Лише так ми зможемо наростити ресурсну базу, а значить - стабілізувати видобування газу в Україні. Наразі Нафтогаз активно працює з усіма новими перспективними площами, які є в портфелі компанії. Відкриття Жемчужного родовища, яке велося в дуже непростих умовах, - тому підтвердження", - цитує пресслужба слова Романюка.

Однак, за його словами, лише наявних у компанії ділянок не достатньо для того, щоб кардинально змінити ситуацію. Так, потрібно якнайшвидше вирішити питання з вивченням найбільших площ на суші і морі, які мають значний ресурсний потенціал і досі не розробляються. Романюк зазначив, що Нафтогаз, маючи великий досвід і експертизу роботи із новими складними активами, готовий проводити роботи в найкоротші терміни.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb