Подарунок для Лаврова: у Боснії опозиція вимагає відставки Мілорада Додіка через передачу української ікони

У Боснії опозиція вимагає відставки головуючого у президії Боснії і Герцеговини (БіГ), сербського представника Мілорада Додіка, який подарував главі МЗС Росії Сергію Лаврову українську ікону

Про це повідомляє Balkan Insight, передає "Європейська правда".

"Єдиний правильний крок - піти у відставку, піти з посади, з якою він, очевидно, не знає як поводитися, і врятувати нас від подальшого зніяковіння. Серія помилок, конфузів і зловживань посадою досягла апогею зі скандалом довкола подарунка, який він підготував для міністра закордонних справ Росії", - заявив Браніслав Бореновіч, лідер партії демократичного прогресу.

Сербська демократична партія, найбільша опозиційна партія в Республіці Сербській, заявила, що всі, хто причетний до цієї справи, мають піти у відставку.

 Додік і його партія Союз незалежних соціал-демократів поки що не прокоментували скандал з іконою.

  • Нагадаємо, 17 грудня посольство України направило ноту до Міністерства закордонних справ Боснії і Герцеговині із проханням надати інформацію про те, чому 300-літню українську ікону подарували очільнику МЗС Росії Сергію Лаврову.
  • Предстоятель ПЦУ Епіфаній прокоментував дії голови президії БіГ та експрезидента республіки Сербської у її складі Мілорада Додіка, назвавши подарунок української ікони "політичним жестом" політика у бік Росії.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо