Промоутер Усика "відібрав" у Лопеса титул абсолютного чемпіона світу

Промоутер Едді Хірн заявив, що американського боксера Теофімо Лопеса не можна вважати абсолютним чемпіоном світу, попри перемогу над українцем Василем Ломаченком

Про це повідомляє vRINGe.com.

Хірн під час зустрічі з Лопесом заявив, що він не може вважатися абсолютним чемпіоном світу в легкій вазі (до 61.2 кг), оскільки американцю бракує титулу WBC (Всесвітньої боксерської ради).

"Одного пояса у вашій колекції немає. А без нього Тео аж ніяк не можна вважати абсолютним чемпіоном світу. Саме ця тема мене і дратує у "франчайзингових" титулах. З ним ти не можеш бути абсолютом. Мав би бути абсолютом після перемоги над Василем Ломаченко. Але, на жаль, це не так", - сказав Едді Хірн, який є співпромоутером українського важковаговика Олександра Усика.

Теофімо Лопес, завдяки перемозі над Василем Ломаченком, здобув пояси WBA (Всесвітньої боксерської асоціації), WBO (Всесвітньої боксерської організації), IBF (Міжнародної боксерської федерації) та "франчайзинговий" титул WBC. Водночас, "регулярним" чемпіоном WBC є американець Девін Хейні, промоутером якого є Едді Хірн.

Ломаченку надали "франчайзинговий" титул за тривале домінування у дивізіоні, цей пояс котирувався вище за "регулярний".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb