"Грубе порушення українського законодавства та суверенітету": МЗС про допомогу Росії ОРДЛО

Спікер Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко заявив, що "підтримка" Російською Федерацією окремих районів Донецької та Луганської областей є порушенням законів України

Про це повідомляє "РБК-Україна".

"Російська Федерація дійсно може допомогти Донбасу, якщо припинить грубо порушувати норми міжнародного права - припинити агресію проти України, виведе свої війська і найманців з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях", - зазначив Ніколенко.

У МЗС України розглядають таку "допомогу" і "гуманітарні конвої" без офіційної згоди України як "грубе порушення українського законодавства, її суверенітету і територіальної цілісності".

МЗС зазначає, що переговори Тристоронньої контактної групи і реалізація домовленостей "нормандської четвірки" заблоковані "з вини Росії".

Раніше президент Росії Володимир Путін сказав, що продовжить нарощувати підтримку окупованого Донбасу в економічній, соціальній і політичній сферах.

  • Нагадаємо, що в Україні з'явиться інтернет-портал про ключові події та злочини на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb