"У хворого манія величі. Він себе навіть порівнює з Ісусом": Пєсков прокоментував розмову Навального з його отруйником

Після оприлюдненого відео російського опозиціонера Олексія Навального, де він заявив, що додзвонився до одного з ймовірних причетних до його отруєння "Новачком", прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив що у "хворого манія величі"

Проте, за його словами, відео у Кремлі не дивились, повідомляє Meduza.

Пєсков сказав, що у "хворого спостерігається яскраво виражено манія переслідування", маючи на увазі Навального. Він додав, що ФСБ прокоментувала оприлюднену розмову "достатньо вичерпно та однозначно". Напередодні там назвали запис підробкою та "спланованою провокацією".

"Я вам що можу сказати. Так, трохи зловживу і, напевно, дозволю собі висловити особисту точку зору, яку я зазвичай не висловлюю, бо не маю на це права. Тут трохи зловживу. Загалом можна, звичайно, сказати, що у хворого спостерігається яскраво виражена манія переслідування. Можна також чітко встановити певні прояви манії величі. Тому що, як кажуть, він себе навіть порівнює з Ісусом. Ну і в іншому, звичайно, вже прояви по Фрейду. Така зацикленість на гульфиковій зоні, власне, і таке інше", — заявив Пєсков.

21 грудня Навальний оприлюднив відео, у якому заявив, що зумів додзвонитися до співробітника ФСБ Костянтина Кудрявцева, який, імовірно, причетний до його отруєння Новачком. Запис розмови він опублікував на своєму YouTube-каналі.

У ФСБ стверджують, що розмова опозиціонера Олексія Навального з його ймовірним отруйником — "це спланована провокація".

За результатами спільного розслідування Bellingcat і The Insider, до якого залучили й самого Навального, ключову роль у його отруєнні зіграли співробітники спеціального підрозділу Інституту криміналістики ФСБ РФ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb