Татаров продовжує контролювати силовиків в ОП, - Бутусов

Журналіст Юрій Бутусов заявив, що заступник голови Офісу президента Олег Татаров зберіг свій вплив в ОП після відсторонення від повноважень 21 грудня

Про це журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook.

"Інформація про відсторонення Татарова з посади, яку озвучив піар-радник ОП Михайло Подоляк, не відповідає дійсності", - зазначив Бутусов.

За даними його джерел, після отримання підозри в НАБУ в понеділок, 21 грудня, Олег Татаров поїхав в ОПУ, де продовжив роботу на своєму робочому місці.

Бутусов зазначив, що після висунення Татарову підозри, чиновник передав повноваження з контролю за НАБУ іншому заступнику голови ОП Андрію Смирнову.

"Однак зберіг повноваження з контролю всіх інших правоохоронних органів. Ніяких рішень щодо перерозподілу обов'язків в ОП сам Татаров приймати не правомочний, це можуть зробити або президент або глава ОП, а ніяких рішень ні Зеленський ні Єрмак по Татарову не приймали. Думка Подоляка офіційною позицією не є, оскільки на відміну від Татарова він позаштатний співробітник ОП", - додав журналіст

Він наголосив, що Татаров продовжує контролювати групу керівників силових структур у ОП.

"До думки Татарова особливо прислухаються в.о. глави ДБР Олексій Сухачов, а також заступники генерального прокурора Ігор Мустеца і Олексій Симоненко", - розповів Бутусов.

Читайте також: Татаров написав заяву про призупинення повноважень

За його словами, після заяви Подоляка Татаров  відвідав Офіс президента у важливій справі - в понеділок увечері на екстреному засіданні Кабмін призначив головою Державної фіскальної служби Вадима Мельника, кандидатуру якого підтримав в ОП чиновник. 

"Таким чином, Офіс президента досі не взяв на себе відповідальність за звинувачення в корупції одного з найближчих співробітників Зеленського, і не приймає жодних рішень про усунення підозрюваного в корупції з посади. Заяви піарників покликані приховати бездіяльність президента, який боїться прибрати Татарова і тим самим обвалити конструкцію своїх відносин з екс-заступник голови АП часів Януковича Андрієм Портновим", - вважає Бутусов.

"Якщо Офіс президента хоче показати громадянам реальне усунення підозрюваного Татарова з посади, про це повинно бути офіційне рішення на сайті президента України, інші варіанти ніякої довіри і сили не матимуть", - висловився журналіст.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо