Україна підтримала рішення Ради ЄС про санкції за порушення прав людини

Україна та низка інших держав приєдналися до рішення Ради ЄС щодо обмежувальних заходів проти серйозних порушень прав людини

Про це йдеться у Декларації високого представника ЄС, оприлюдненій на сайті Європейської Ради.

"Рішення Ради встановлює основу для цілеспрямованих обмежувальних заходів для вирішення серйозних порушень та порушень прав людини у всьому світі. Країни-кандидати Республіка Північна Македонія, Чорногорія, Сербія та Албанія, країна Процесу стабілізації та асоціації та потенційний кандидат Боснія і Герцеговина, а також країна-член ЄАВТ Норвегія, член Європейського економічного простору, а також Україна, Вірменія і Грузія приєднуються до цього рішення Ради", - йдеться у документі.

Рішення про санкції за порушення прав людини було ухвалене 7 грудня 2020 року. Країни, що приєдналися до нього, забезпечать, щоб їхня національна політика відповідала цьому рішенню.

"Європейський Союз бере до уваги це зобов'язання та вітає його", - йдеться у Декларації.

Затверджений ЄС глобальний режим санкцій за порушення прав людини не матиме географічних обмежень і стосуватиметься будь-яких осіб та установ по всьому світу, причетних до значних порушень прав людини на кшталт геноциду, тортурів, убивств і викрадень, системних порушень права на зібрання та об'єднання.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb