В Україні запустять інтернет-портал про події та злочини в окупованому Криму та ОРДЛО

В Україні з'явиться інтернет-портал про ключові події та злочини на тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей

Про це повідомляє ОПУ.

Офіс генпрокурора, Представництво президента в АР Крим та Український інститут національної пам'яті підписали меморандум про створення першого інтернет-порталу про ключові події та злочини на тимчасово окупованих територіях.

"За дорученням президента України та з метою відновлення територіальної цілісності України, деокупації та реінтеграції АР Крим та міста Севастополя команда Представництва системно працює в напрямку запровадження політик та засад перехідного правосуддя. Право кожного знати правду про події окупації Криму є, безумовно, одним з важливих та обов’язкових елементів нашої роботи в цьому напрямку", – зауважив постійний представник президента України в АРК Антон Кориневич.

Передбачається, що онлайн-ресурс міститиме: свідчення очевидців, архівні джерела, інформацію ЗМІ, рішення та резолюції міжнародних організацій, фото- та відеоматеріали.

"Спочатку це будуть перші 30 історій про злочини, скоєні на тимчасово окупованій території: права людини, військові злочини, екологія, економіка тощо. Буде працювати система зі зручним пошуком: по особах, по місцях, по часу", – повідомив голова Українського інституту національної пам’яті Антон Дробович.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb