Закінчиться це лише сильно загостреними стосунками, - журналісти опублікували записи розмов голови КСУ Тупицького

За даними журналістів, голова Конституційного суду Олександр Тупицький, коли працював районним суддею Донецька (2006–2010 роки), брав участь у подіях, які призвели до заволодіння майном заводу в Зугресі та, ймовірно, отримав свою частку у цьому підприємстві

Про це повідомляють "Схеми" з посиланням на записи розмов Тупицького.

У жовтні 2018 року слідчі Генпрокуратури за участю СБУ записали розмову Тупицького в рамках кримінального провадження щодо ексголови Вищого господарського суду Віктора Татькова, який перебуває в розшуку.

Тупицький, який на той момент був заступником голови Конституційного суду, покликав на зустріч свого знайомого, донецького бізнесмена Владислава Дрегера.

Під час неї Тупицький намагався переконати Дрегера не свідчити правоохоронцям про його роль у подіях навколо "Зуївського енергомеханічного заводу", в заволодінні яким підозрюється Татьков.

З 2009 року міноритарним власником заводу став Борис Румак. За допомогою реєстру довіреностей "Схеми" виявили, що суддя йому три роки поспіль довіряв керувати своїм авто.

Дізнавшись, що Дрегер збирається йти на співпрацю зі слідством, Тупицький попередив його про наслідки: "Я просто прийшов, щоб запобігти цій ситуації, що цією х*рнею займатися не варто. Хоча б особисто стосовно мене не варто, тому що вона нічим не закінчиться. Закінчиться ось лише сильно загостреними стосунками", – заявив він.

Читайте також: У котеджі соратника Дубінського прописаний очільник КСУ Тупицький, - Bihus.Info

Тупицький зазначив, що готовий організувати зустріч бізнесмена із суддею-втікачем Татьковим в Австрії, щоб сторони владнали давній корпоративний конфлікт.

"Я можу вступити в перемовний процес, ми можемо з тобою сісти у літак і полетіти до Австрії. Сісти і попити кави або чаю і поспілкуватися. Вважали б ви за потрібне разом із ним чи кожен окремо дати мені яку-небудь копійку за участь у цих справах – напевно, я б не відмовився. Чому я маю відмовлятися, якщо я всередині колись стояв цього питання?", – каже Тупицький.

Дрегер підтвердив, що ця зустріч справді була. Подробиць не розповів, посилаючись на таємницю слідства.

З КС журналістам надійшла така відповідь з підписом Тупицького: "Хочу повідомити про те, що я не підтримую будь-яких стосунків із вказаними у вашому запиті особами. Також інформую про те, що кілька років тому, з фактично тих самих питань, що й у вашому запиті, мене було допитано як свідка слідчим Генеральної прокуратури в межах досудового розслідування кримінального провадження. Наразі мені невідомо про результати розслідування вказаного кримінального провадження та кінцеві процесуальні рішення".

Журналісти намагалися зв’язатися з колишнім суддею Віктором Татьковим, але на прохання про коментар він так і не відреагував.