Дещиця виступив за відкриття нових генконсульств у Польщі

Посол України в Польщі Андрій Дещиця розповів про плани розширення диппредставництва і назвав міста, де хочуть відкрити генеральні консульства

Про це надзвичайний і повноважний посол у Польщі Андрій Дещиця заявив в інтерв'ю "Укрінформу".

"Очікуємо, що вже невдовзі вдасться відкрити генконсульство України у Вроцлаві. Намагатимемося якнайшвидше налагодити його функціонування. Об’єктивною є потреба відкриття ще однієї-двох консульських установ на заході і півночі Польщі, наприклад у Щецині та Познані",- повідомив посол.

Дещиця нагадав, що влітку 2020 року було відкрито нове приміщення консульського відділу посольства, де можна приймати більшу кількість осіб у комфортніших умовах. Крім того, в українських консульствах у Варшаві, Гданську, Кракові та Любліні дещо розширено склад консульських працівників. Водночас дипломат зауважив, що в умовах значного зростання кількості українців в країні цього вже недостатньо.

Дещиця також повідомив, що разом із генеральними консульствами, із врахуванням почесних консульств офіційний Київ має українські представництва у 13 із 16 воєводств Польщі.

"Було б непогано розширити консульську присутність України у Підляському (Білосток), Вармінсько-Мазурському (Ольштин) та Свентокшиському (Кєльце) воєводствах. Сподіваємося, що вдасться відкрити українські представництва і там", - додав посол.

За його словами, інститути почесних консулів дуже допомагають. На їх базі українські дипломати проводять, зокрема, виїзні консульські обслуговування громадян України.

"Це відбувається у Вроцлаві, Лодзі чи Зеленій Гурі. У майбутньому хочемо проводити такі виїзні обслуговування у більшості почесних консульств", - констатував Андрій Дещиця.

 

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо