Дуров планує монетизувати Telegram у 2021 році за рахунок нових функцій

Обслуговування роботи месенджера Telegram через зростання числа його користувачів стає все дорожче, а тому проєкт "почне монетизуватися"

Про це повідомив засновник Telegram Павло Дуров.

"З наступного року Telegram почнуть монетизувати... Монетизація Telegram має приносити користь не тільки нам, а й усій спільноті. Наприклад, якщо популярні публічні канали будуть монетизувати через рекламну платформу, власники цих каналів отримають безкоштовний трафік пропорційно їх охопленню", - написав Дуров.

Продаж Telegram, за словами Дурова, не розглядається, тому що світові потрібен незалежний месенджер, а тому вже з 2021 року проєкт зміниться так, щоб можна було почати заробляти самостійно.

"Завдяки досягнутому масштабу ми зможемо монетизувати Telegram ненав'язливо - більшість користувачів навряд чи помітять будь-які серйозні зміни", - запевнив Дуров.

Всі поточні сервіси Telegram залишаться безкоштовними. Крім цього, сервіси, пов'язані з обміном повідомленнями, будуть вільними від реклами. 

Він зазначив, що пабліки з безліччю передплатників, власники яких самі заробляють на публікації рекламних оголошень, чекають зміни.

За словами Дурова, число користувачів Telegram вже наближається до півмільярда, а підтримка проєктів такого масштабу, в тому числі оплата витрат на сервери і трафік, обходиться в "сотні мільйонів доларів на рік". Тому Дуров не може і надалі оплачувати рахунки компанії з особистих заощаджень.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb