"Як можна було казати, що краще програти Суперкубок, чим грати як "Динамо" від захисту?" - Сергій Ковалець у "Футбольному Форматі"

Заслужений тренер України та експерт програми "Футбольний формат" на каналі "Еспресо" Сергій Ковалець оцінив виступ донецького "Шахтаря" у груповому етапі Ліги чемпіонів сезону 2020/2021.

Про це він заявив у програмі "Футбольний формат" на Еспресо.TV.

"В останньому турі групового етапу Ліги Чемпіонів "Інтер" у матчі проти "Шахтаря" був фаворитом. Якщо б італійці виграли, то "Шахтар" взагалі б не вийшов з групи і посів останню сходинку. Але мені здалося, шо "Інтер" боявся гірників, і "Шахтар" міг трішки сміливіше зіграти в плані атаці. З цього приводу мені згадалися слова одного з тренерів "Шахтаря" після матчу на Суперкубок України, коли "Динамо" переграло донецький клуб на початку нинішнього сезону. Там були такі слова, що "з такою захисною грою, яку показали динамівці, краще програти Суперкубок". І мені вже тоді подумалося – є стратегія, є свій план на гру. Якщо я слабший, в мене повинна бути стратегія та організація гри, схема. Не програти 0:7 чи 0:8, це ж нерозумна людина буде. І як так можна було казати, що краще програти Суперкубок, чим грати як "Динамо" від захисту? Але ж ми бачили, що Луїш Каштру здорово побудував гру проти "Реала" у Києві саме від захисту, коли вони вибігли в контратаку, і у підсумку виграли 2:0. Так і з "Інтером" вони також зіграли від захисту. Тільки сильний клуб, сильний тренер може розуміти – якщо я слабший, я буду грати у свою гру".

Сергій Ковалець вважає, що тактика та стратегія – найважливіші у футболі.

"Ось є "Мерседес", а є "Жигулі". Дві машини їдуть, але ми ж розуміємо, як вони їдуть. Треба правильно оцінити свої можливості. Луїш Каштру як раз в матчі з "Інтером" і правильно оцінив можливості команди, свого розвитку, своєї стратегії. І при невеличкому фарту "Шахтар" міг вийти у плей-офф Ліги Чемпіонів з першого місця. Є набір тактик, є гравці в команді, і якщо ти правильно ставиш свою схему, то ти досягаєш результату" - сказав Сергій Ковалець в ефірі програми "Футбольний Формат".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb