Слідком Росії звинуватив Марківа у вбивстві

Російське слідство висунуло обвинувачення у вбивстві військовослужбовцю Національної гвардії України Віталію Марківу

Про це повідомляється на сайті Слідкому Росії.

"Винесено постанову про висунення обвинувачення Марківу в скоєнні злочину, передбаченого п.п. "е", "ж", "л" ч. 2 ст. 105 КК РФ, відповідальність за яке передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Марківа оголошено в міжнародний розшук, за клопотанням слідства судом щодо нього заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - йдеться у повідомленні.

За версією російського слідства, Марків 25 травня 2014 року під Слов'янськом (Донецька область) нібито передав командуванню для нанесення артилерійського удару координати російського громадянина Андрія Миронова, італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та французького журналіста Вільяма Рогуелона.

Слідчий комітет стверджує, що вони прямували у напрямку залізничного переїзду селища Андріївка і Марків нібито відкрив вогонь з автомата Калашникова, щоб перешкодити їм покинути місцевість до артилерійського обстрілу.

"У результаті спровокованого Марківим артилерійського удару Миронов і Роккеллі загинули, а Рогуелон отримав поранення", - йдеться в повідомленні Слідкому РФ.

  • Нагадаємо, Віталій Марків відбував покарання в італійській в'язниці після засудження його судом першої інстанції до 24 років ув'язнення за звинуваченням у вбивстві в зоні АТО італійського кореспондента Андреа Рокеллі.
  • До вироку суду Марків перебував під вартою з 30 червня 2017 року.
  • 3 листопада в апеляційному суді присяжних Мілана відбулося засідання з розгляду скарги на вирок Марківу. За результатами розгляду скарги суд повністю виправдав українця.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb