У найкращого боксера світу відберуть чемпіонський пояс WBC

Мексиканського боксера Сауля Альвареса позбавлять титулу "франчайзингового" чемпіона за версією WBC

Про це повідомляє BoxingScene.

За словами президента WBC (Всесвітньої боксерської ради) Маурісіо Сулеймана, організація перегляне статус "франчайзингового" чемпіона в середній вазі (до 72,6), який належить Саулю Альваресу, оскільки мексиканець вирішив зосередитися на виступах у другій середній вазі (до 76,2 кг).

"Наразі, коли Альварес виграв титул в другій середній вазі, ми зустрінемося на початку року, щоб обговорити ситуацію з франчайзинговими чемпіонством. Я знаю, що більшість з вас її не цінує, не любить або не розуміє. Подивимося. Це може привести до того, що франчайзингову чемпіонство не застосовуватиметься щодо Канело. Я поговорю з ним, а там подивимося. Ми хочемо робити те, що буде краще для боксу. Наш головний пріоритет для франчайзингового чемпіона - влаштовувати великі бої", - сказав Сулейман.

Титул "франчайзингового" чемпіона позбавляє його володаря проводити обов'язковий захист пояса та дозволяю обирати суперників на свій розсуд.

Сауль Альварес є володарем "франчайзингового" титулу WBC та пояса WBA (Всесвітньої боксерської асоціації) у середній вазі. Також він є чемпіоном світу WBA та WBC в другій середні категорії.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb