Україна відреагувала на обвинувачення Росією українського нацгвардійця Марківа у вбивстві

В МВС України відповіли на обвинувачення Росією українського нацгвардійця Віталія Марківа у вбивстві

Про це повідомив директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко у Facebook.

"Хоча МВС України і не дозволить використовувати для політично мотивованого переслідування механізми Інтерполу, все одно Віталію доведеться не виїжджати поки за кордон", - написав він.

За його словами, це чергове свідчення причетності саме Росії до інформаційно-психологічної операції з кримінально-судового переслідування українця.

"Логічний зв`язок геть відсутній, адже саме після пострілів бойовиків у свій бік журналісти і почали бігти ховатися, що є природньою реакцію людини. І свідки розповідають, що зафіксовано експертно і закріплено слідчим шляхом Національної поліції України, що постріли зі стрілецької зброї здійснювалися з близької відстані 100-200 м, що відповідає місцю розташування саме бойовиків біля залізничного переїзду, а не наших солдат сил АТО, які були на горі Карачун за понад 1700 м. А коли журналісти із таксистом Кошманом і свідком Толстим сховалися на дні рову, схоже, саме терористи Гіркіна їх і накрили прицільно мінами у схованці бо ж бачили, куди ті побігли", - пояснив Шевченко.

  • Нагадаємо, що РФ звинувачує Марківа у вбивстві російського громадянина Андрія Миронова та італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb