Українське бюро Інтерполу попередило генеральний секретаріат організації про провокацію від РФ щодо Марківа, - МВС

Українське бюро Інтерполу направило інформацію до генерального секретаріату Інтерполу про можливу провокацію Росії щодо звинувачення нацгвардійця Віталія Марківа у вбивстві та подання його нібито у міжнародний розшук

Про це повідомляє пресслужба МВС.

Як зазначається, 11 грудня українського бюро Інтерполу направило до генерального секретаріату інформацію про можливу спробу використання інформаційної системи Інтерполу щодо Марківа.

"У штаб-квартиру Інтерполу повідомлялося, що оприлюдненя в відкритих джерелах інформації наміру Слідчого Комітету РФ оголосити старшого сержанта НГУ Віталія Марківа в міжнародний розшук з використанням інструментів Інтерпол суперечить ст. 3 Статуту організації та порушує правила обробки інформації, оскільки звинувачення Віталія Марківа є необгрунтованими і політично заангажованим", - повідомили в МВС.

Генеральний секретаріат підтвердив отримпння повідомлення від України.

Читайте також: У МЗС України назвали нікчемною постанову Слідкому РФ щодо Марківа

Так, Аваков зауважив, що Нацполіція моніторить інформацію по так званій "справі Марківа" і превентивно направила до Інтерполу відповідне попередження про російську провокацію.

"Спроби путінського режиму організувати фейкову справу стосовно нацгвардійця Віталія Марківа вже провалилися в суді Італії, тепер він намагається використати інструменти Інтерполу. Однак, Інтерпол - серйозна міжнародна організація, яка не допускає таких дешевих провокацій. Єдине, чого домігся Слідчий комітет РФ - Віталій Марків поки не зможе подорожувати Золотим кільцем Росії. Але так буде не завжди!", - наголосив міністр.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb