Збройний конфлікт у ЦАР: миротворці ООН відбили у повстанців одне з найбільших міст

Миротворчий контингент ООН взяв під свій контроль одне з найбільших міст Центральноафриканської Республіки, яке напередодні захопили озброєні повстанці

Про це повідомляє AFP.

"Ситуація в Бамбарі перебуває під контролем. Мирні жителі починають повертатися. Збройні угруповання були відкинуті назад", — заявив представник миротворчої місії ООН МІНУСКА Абдулазіз Фолл.

Четверте за величиною місто в ЦАР Бамбарі розташоване за 380 км на північний схід від столиці Бангі.

Бойові дії між збройними повстанцями і урядовими силами ЦАР почалися у вівторок вдень, 22 грудня, в районі головної дороги на заході країни, що зв’язує Бангі з Камеруном.

За даними джерел AFP, повстанці з угруповання Союз за мир в ЦАР захопили місто Бамбарі після двогодинної перестрілки з урядовими військами і миротворцями ООН.

Мер Бамбарі Абель Матчіпата підтвердив, що місто перейшло під контроль збройних груп. За його словами, проявів насильства проти жителів міста не спостерігається.

Ситуація в ЦАР — одній з найбідніших і найбільш нестабільних країн Африки — загострилася минулого тижня після ймовірної спроби силового захоплення влади.

Влада ЦАР звинуватила колишнього президента Франсуа Бозізе в спробі державного перевороту напередодні президентських і парламентських виборів.

За запитом ЦАР Росія і Руанда направили кілька сотень військовослужбовців і військову техніку.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb