Фонд "Демініціативи": "Офіс президента нахабно маніпулює нашими даними"

24 грудня Фонд "Демократичні ініціативи" звинуватив ОПУ в маніпуляції фактом з їхнього опитування: в Офісі заявили, що 93% респондентів назвали подією року "Велике будівництво". Насправді - 10,5%

Про це йдеться в заяві фонду "Демократичні ініціативи".

У фонді нагадали, що 21 грудня опублікували результати загальнонаціонального підсумкового опитування, проведеного спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

"А 23 грудня комунікаційники Офісу президента, посилаючись на наше з КМІСом опитування, зробили цілу "новину": "Президентська ініціатива "Велике будівництво" стала головною позитивною подією 2020 року". Мовляв, "згідно з опитуванням, такої думки дотримується переважна більшість респондентів (93%) ". Насправді цю ініціативу відзначило лише 11,3% (!) опитаних. А от вже з цих 11,3% позитивно її оцінили 93%. Нехитра математика дає: 11,3% х 93% = 10,5%. 10,5% це все-таки не 93%, як написали панове з ОПУ!" - наголосили соціологи.

У фонді заявили, що якби це було правдою, навряд чи партія президента програла б місцеві вибори у всіх областях і обласних центрах, і навіть у рідному для Володимира Зеленського Кривому Розі.

"Якби це було правдою, 81% громадян не називав би корупцію чинником, що має найбільший і сильний вплив на життя в країні. Реальна думка громадян, як показує наше опитування, інша – позитивних подій немає. Навіть весняний карантин, який за задумом мав врятувати життя і дати владі можливість підготуватися до другої хвилі епідемії, за своїми наслідками і підсумками сприймається негативно", - додали науковці.

У "Демініціативах" назвали "новину" ОПУ тривожним знаком та зазначили, що в такий спосіб відбувається маніпулювання громадською думкою, і введення в оману самого Зеленського.

"Мовляв, все добре: захворюваність падає, а народна любов росте. Президент країни, яка веде війну з путінським режимом, не має права вірити у казки найближчого оточення", - констатували в фонді.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо