Об'єднає схід і захід: Зеленський пообіцяв відкриття у 2021 році найдовшої в Україні траси

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв у наступному році відкриття найдовшої в Україні траси протяжністю 1400 км, яка буде йти зі Стрия Львівської області до Ізвариного Луганської області

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

За словами Зеленського, у 2021 році у межах програми "Велике будівництво" планується відкрити найдовшу трасу в країні - М-30 - від Стрия Львівської області до Ізвариного Луганської області.

"Ми хочемо об'єднати захід і схід однією великою швидкісною дорогою, яка називається М-30. Це буде найдовша дорога в Україні - 1400 кілометрів. Вона буде йти зі Стрия, але доходити поки що тільки до Покровська, тому що 200 кілометрів цієї дороги - на тимчасово окупованій частині Луганської області," - цитує пресслужба слова президента.

За словами заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка, частина траси була відновлена у 2020 році, решту відновлюватимуть у наступному. 

Крім того, Зеленський зазначив, що у 2020 році побудовані всі 238 кілометрів доріг державного значення в Запорізькій області, які було заплановано зробити цьогоріч. Наступного року планується побудувати 300 км доріг.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb