Премія "Еспресо. Вибір читачів 2020" оголосила переможця у номінації "Література для дорослих"

До фіналу увійшли Оксана Забужко, Сергій Жадан та Софія Андрухович

Про це повідомляє Еспресо.TV.

23 грудня стали відомі переможці конкурсу "Еспресо. Вибір читачів 2020". У номінації "Література для дорослих" переміг роман Софії Андрухович "Амадока", який вийшов у "Видавництві Старого Лева". До фіналу також увійшли Сергій Жадан ("Список кораблів" видавництва "Meridian Czernowitz") та Оксана Забужко ("Планета полин" видавничого дому "Комора").

Також читайте: Андрухович знявся у фільмі за романом своєї доньки.

"Амадока" – це третій роман письменниці Софії Андрухович. Це книга про війну, кохання, Схід України та Галичину, пошук ідентичності та зв’язки між трагедіями різних народів. Символом та назвою книги є "Амадока" – найбільше в Європі озеро, розташоване на  межі Поділля та Волині. Вперше про нього згадував Геродот, а згодом, впродовж кількох століть, картографи позначали водойму на середньовічних мапах до того, як вона повністю зникла.

Показ телеверсії церемонії нагородження в ефірі Еспресо відбудеться 26 грудня о 18:00 та 27 грудня о 22:00. 

Нагадаємо, книжкова премія "Еспресо. Вибір читачів" заснована телеканалом "Еспресо" та підтримана ГО "Демфорум". Її презентація відбулась у травні 2017 року в рамках міжнародного фестивалю Книжковий Арсенал у Києві. Премія триває вже четвертий рік поспіль. Участь можуть брати лише українськомовні книжки. Конкурс триває у три етапи. Спочатку, за пропозиціями видавництв, формують довгий список. Тоді експертна рада вибирає три книги для кожної з номінацій ("Література для дорослих", "Література для підлітків", "Література для дітей"), за які голосують читачі бібліотек України. 

Нагадаємо, що торік перемогла Гаська Шиян з романом "За спиною" (видавництво "Фабула").

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал.