"Гроші ніякі не збираю": Татаров про заставу у разі обрання йому запобіжного заходу

Заступник керівника ОПУ Олег Татаров заявив, що не збирає 10 млн грн застави, у разі обрання йому судом запобіжного заходу

Про це він заявив в коментарі журналістам 24 грудня, передає Еспресо.TV.

Як відомо, ВАКС переніс обрання запобіжного заходу Татарову на 28 грудня.

Прокурорка НАБУ Аліна Жовницька заявила, що вони звернулися з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Татарова з визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави в розмірі 10 млн грн.

Читайте також: Чим довше тиснутимуть - тим довше Татаров буде в ОП, - Арестович

"Також, ми просили суд покласти обов’язки, передбачені кримінально-процесуальним кодексом",- зазначила вона.

На запитання, чи вони не погоджуються, що Печерський райсуд вирішив змінити цю підслідність, вона відповіла: "Ми також не погоджуємося. І ми написали з цього приводу апеляційну скаргу. На цей час вона перебуває в апеляційній палаті ВАКС. Матеріали з Печерського суду до Апеляційного суду ще не надійшли".

У свою чергу, заступник керівника ОПУ Олег Татаров заявив, що під час засідання суду усі були присутні та велася онлайн-трансляція.

Читайте також: Офіс генпрокурора передав справу Татарова в СБУ, - Слідство.Інфо

"Суд на клопотання прокурорів переніс засідання на наступний тиждень", - сказав він.

На запитання, чому його так рятують від судового переслідування, Татаров відповів: "Це ваше особисте бачення. Ніхто нікого не рятує. Я буду коментувати ті дії і ту інформацію, яку я знаю. Те, що відбувається поза мною – я не можу ніяк коментувати. Дивіться, компетенція правоохоронних органів, яка визначена кримінально-процесуальним законодавством та іншими законами, і так само компетенція суду, який в праві приймати рішення про слухання або перенесення".

Читайте також: "Втручання в розслідування": НАБУ про передачу від них справи Татарова до Служби безпеки

У свою чергу на питання, чи є у нього 10 млн на заставу, він наголосив: "Я вважаю, що я доведу, що підозра не обґрунтована, що доказів моєї причетності до будь-чого немає і, відповідно, не буде підстав застосовувати будь-який запобіжний захід. Гроші ніякі я не збираю".

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb