Вимагали у місцевих жителів гроші і землю: на Кіровоградщині затримали угруповання, яким керував "злодій у законі"

У Кіровоградській області затримано учасників організованого угруповання, яким керував злодій у законі. Вони вимагали гроші з місцевих мешканців

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Служба безпеки України затримала на Кіровоградщині учасників організованого угруповання, які тероризували та вимагали гроші з місцевих мешканців", - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними слідства, зловмисники, якими керував один із "злодіїв у законі", з погрозами фізичної розправи систематично "вибивали" гроші з представників комерційних структур та заможних громадян.

Правоохоронці встановили, що двоє учасників групи, зокрема, вимагали від керівника одного з фермерських господарств неіснуючий борг у розмірі $30 тис. та примушували переоформити на них земельну ділянку площею 13 гектарів. У разі відмови, зловмисники погрожували фермеру насильством та знищенням майна.

Читайте також: Вимагали $800 тис: у Тернополі групі осіб повідомили про підозру у викраденні подружжя

У межах розпочатого кримінального провадження співробітники СБ України задокументували кілька фактів причетності фігурантів до протиправної діяльності.

Правоохоронці затримали зловмисників згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України в одній з кав’ярень. Також правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та в автомобілях фігурантів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності. 

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb