Якщо продовжиться затримка із зустріччю радників "Нормандської четвірки": Зеленський розповів, за яких умов може зателефонувати Путіну

Президент України Володимир Зеленський заявив, що може подзвонити президенту РФ Володимиру Путіну у разі продовження затримки із зустріччю радників "Нормандської четвірки"

Про це Зеленський сказав в інтерв'ю виданню Фокус.

"Якщо продовжиться затримка із зустріччю радників, то я буду з ним спілкуватися обов'язково. Як президент України я повинен вирішувати з ним усі складні питання", - сказав Зеленський.

Наразі, за словами президента, "немає предмета для діалогу з Путіним".

При цьому Зеленський вважає, що діалог з президентом Росії потрібен як у "нормандському форматі", так і "тет-а-тет".

"Тому що є питання, які ми не порушуємо в нормандському форматі – ні питання заручників у Росії або Криму, ні питання Криму. Цей формат суто про Донбас. Тому ми повинні говорити з ним глобально тет-а-тет", - сказав він.

Зеленський зазначив, що зустріч радників лідерів "нормндської четвірки", до якої входять Україна, Федеративна республіка Німеччина, Франція та Російська Федерація, мала пройти у грудні.

"Ця зустріч так і не відбулася. По-перше, вони сперечаються. По-друге, коронавірус, тому зараз вона теж не відбудеться", - зазначив президент.

За його словами, після того, як така зустріч пройде, Україна буде готувати план врегулювання на Донбасі "з усіма датами".

"Складно, але рухаємося вперед. Це все план А", - сказав Зеленський.

Щодо "плану Б" Зеленський зауважив, що поки "зарано говорити, оскільки це хвора і тонка дипломатія".

Зеленський також заявив, що "навіть не хоче уявляти" ситуацію про те, що Росія може напасти на Україну з Криму.

"Будемо сподіватися, що це неможливо. Інакше буде велика війна. Ми нікуди не підемо, ми всі будемо воювати, всі будуть мобілізовані – і чоловіки, і жінки", - підкреслив він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb