Уряд Франції не виключає можливість третього локдауну

У неділю, 27 грудня 2020 року, міністр охорони здоров'я Франції Олів'є Веран в інтерв'ю Journal du dimanche заявив, що не виключає можливості оголошення третього за рахунком карантину, і закликав населення країни відмовитися від активної зустрічі Нового року

Подробиці розповідає Еспресо.TV з посиланням на RFI.

"Ми ніколи не виключаємо заходів, які можуть бути необхідні для захисту населення. Це не означає, що ми прийняли рішення, але ми спостерігаємо за ситуацією годину за годиною", - наголосив Веран.

Французька влада боїться нової хвилі заражень після різдвяних і новорічних свят. Тим більше, що швидкість циркуляції вірусу в країні підвищилася й становить близько 15 тис. виявлених заражень на день, у той час, як зовсім нещодавно це число становило 11 тис. Поставлена ​​урядом мета - не більше 5 тис. на день - наразі здається недосяжною.

"Навантаження на систему охорони здоров'я залишається високою - півтори тисячі госпіталізацій на день", - додав міністр.

Як зазначається, особливе занепокоєння викликає ситуацій в департаментах Гранд-Ест, Бургундія-Франш-Конте й Приморські Альпи, де "спостерігається зростання захворюваності серед літніх людей у деяких сільських районах". Мери окремих міст на сході Франції,зокрема мер Реймса, кілька днів тому виступили з настійним проханням оголосити карантин якщо не національному, то на регіональному рівні.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb