Facebook закриває офіси в Ірландії через звинувачення в ухилянні від сплати податків

Через звинувачення в ухилянні від сплати податків на $9 млрд Facebook закриє ірландську дочку

Про це розповідає The Guardian.

Зазначаэться, що компанія вирішила закрити ірландські підрозділи і повернути свою інтелектуальну власність в США незабаром після того, як Служба внутрішніх доходів США (IRS) подала на компанію до суду.

В IRS заявили, що компанія заборгувала понад $ 9 млрд через свого рішення від 2010 року "оптимізувати" оподаткування через Ірландію, де найнижча ставка податку на доходи корпорацій в Європі.

Відзначається, що перед виходом на біржу в 2012 році Facebook оцінила свої нематеріальні активи в $6,5 млрд в 2010 році, але в IRS заявили, що реальна вартість компанії була втричі більшою і становила $21 млрд.

Рішення про ліквідацію трьох ірландських холдингових компаній Facebook було зареєстровано Управлінням реєстрації ірландських компаній.

У заяві Facebook йдеться, що ірландська холдингова компанія "була ліквідована в результаті зміни, яке найкраще відповідає операційної структурі корпорації". В рамках підготовки до остаточного закриття ірландської дочки активи Facebook Ireland Holdings були передані її материнській компанії в США.

"Ліцензії на інтелектуальну власність, пов'язані з нашими міжнародними операціями, були репатрійовані назад в США. Ми вважаємо, що це відповідає недавнім і майбутнім змін податкового законодавства, за які політики виступають по всьому світу", - заявили в Facebook.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо