Ляшко: в Україні знайшли можливості для зберігання вакцин від COVID-19

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що в Україні є умови для зберігання вакцин від коронавірусу COVID-19 за температури -80°C

Про це Ляшко заявив у ефірі каналу "Україна 24".

За словами чиновника, МОЗ не мав складів із відповідними умовами для зберігання, але приватні компанії запропонували свої можливості.

"В імунопрофілактиці до цього ніколи не використовувалася температура -80°C. Ми підняли наші національні склади, які є у МОЗ, там у нас реально немає умов для зберігання таких вакцин або лікарських засобів саме при температурі -80°C. Ми запустили роботу з приватними логістичними фармацевтичними компаніями - і до нас вийшли з комерційними пропозиціями. І у нас в країні на вітчизняних складах є можливість зберігання, логістики, транспортування до пунктів щеплення вакцини та при температурі зберігання -80°C", - сказав Ляшко.

Головний санітарний лікар України також розповів, як транспортуватимуть вакцини.

"Тут яка логіка: вакцина прилітає на літаку, з машини до складу ми транспортуємо в термоконтейнері із сухим льодом, потім перегружаємо в холодильники, в яких вона може зберігатися тривалий час. Далі ми розраховуємо, як і в якій кількості цю вакцину треба привезти до пункту щеплення, і в пункті щеплення вона може зберігатися 5 днів при температурі +2…+8°C", - сказав Ляшко.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb