Multiplex заявив про "неправомірну відмову" держави у видачі допомоги для ФОПів - працівників компанії

У мережі кінотеатрів Multiplex заявили про "неправомірну відмову" у наданні одноразової державної допомоги у розмірі 8 тис. грн працівникам компанії, зареєстрованим як фізичні особи - підприємці

Про це пише Економічна правда.

"У мережі кінотеатрів Multiplex на таку допомогу мають право 514 співробітників, натомість її надали лише чотирьом, а решті працівників неправомірно відмовили", - пише видання.

Зазначається, що відповідно до затвердженої процедури отримання державної допомоги співробітники мережі, починаючи з першого дня дії програми, намагалися подати свої заявки і отримували автоматичні відмови з різних причин.

"Найпоширенішою з них була відсутність КВЕДів Multiplex у списку набувачів допомоги, а також відмова через те, що деякі співробітники працюють за сумісництвом", - йдеться у заяві компанії.

При цьому у компанії зазначають, що обидві заяви є неправомірними, оскільки у представленому на сайті Дії переліку Класифікації видів економічної діяльності (КВЕД), що підпадають під надання допомоги, основний КВЕД кінотеатрів відсутній, а співробітники-сумісники числяться у мережі за основним місцем роботи, що також відповідає вимогам отримання держдопомоги згідно з законом.

"Співробітники Multiplex, а також керівництво компанії, неодноразово звертались до служби технічної підтримки Дія, представників Пенсійного фонду, Міністерства цифрової трансформації та інших відомств, проте в результаті цих звернень фінансову допомогу спромоглися отримати лише четверо співробітників", - підкреслили у Multiplex.

У пресслужбі зазначили, що Multiplex готує офіційні запити до відповідних державних установ, міжнародних бізнес- та професійних асоціацій, веде переговори з міністерствами.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb