Микитась вимагає в ОГПУ повернути підслідність його справи до НАБУ, - Бутусов

Екснардеп та забудовник Максим Микитась підписав клопотання до генерального прокурора Ірини Венедіктової повернути його справу, по якій проходить Татаров, до НАБУ

Про це журналіст Юрій Бутусов написав у Facebook.

"Підозрюваний Микитась звернувся до генпрокурора Венедіктової повернути справу Микитася - Татарова в НАБУ. Директор НАБУ Артем Ситник не віддає справу Татарова і звернувся в СБУ, щоб зберегти справу", - зазначив Бутусов.

За його словами, 28 грудня підозрюваний екснардеп та колишній голова "Укрбуду" Максим Микитась підписав клопотання до генерального прокурора Ірини Венедиктової і замгенпрокурора Олексія Симоненко про передачу кримінальної справи, за якою підозри висунуті йому самому і заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову.

Читайте також: Микитась дав свідчення про 75 млн грн хабара Гройсману, - Бутусов

"Микитась в клопотанні пише, що справа, яку генпрокуратура передала в СБУ, була відкрито проти нього як народного депутата минулого скликання, і за законом ця справа знаходиться у виключній компетенції НАБУ", - зауважив журналіст.

Читайте також: Микитась стверджує, що передав "слугам народу" $2 млн на вибори у Раду

"Національне антикорупційне бюро не передає справу Микитася - Татарова в СБУ, як це наказав замгенпрокурора Олексій Симоненко, через незаконність даного рішення. Матеріали справи фізично продовжують перебувати в НАБУ. Сьогодні (28 грудня, - Ред.) директор НАБУ Артем Ситник звернувся в СБУ з офіційним запитом про передачу справи з СБУ в НАБУ. Клопотання Микитася і звернення Ситника значно зміцнюють правову позицію НАБУ", - прокоментував Бутусов.

Читайте також: ВАКС не обрав Татарову запобіжний захід через неявку прокурорів

На думку Юрія Бутусова, Офіс президента і ОГПУ працюють на захист Олега Татарова.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо