Окупанти 13 разів за добу порушували "перемир’я" на Донбасі, один український військовий поранений

28 грудня збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили домовленості Тристоронньої контактної групи про перемир'я на Донбасі

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

 Зазначається, що більшість порушень були здійснені в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід".

Так, неподалік населеного пункту Водяне, що на Приазов’ї, збройні формування Російської Федерації  відкривали вогонь з мінометів 120-го калібру та гранатометів різних систем. Для коригування вогню ворог застосував БпЛА, але дії засобів РЕБ зупинили подальше його використання.

Читайте також: Окупанти поранили українського військового під Чермаликом

Поблизу населеного пункту Чермалик російсько-окупаційні війська застосували стрілецьку зброю. Внаслідок ворожого вогню один з українських військових отримав поранення. Військовослужбовця було доправлено до медичного закладу та надано кваліфіковану допомогу лікарів.

Також, окупаційну вогневу активність було помічено й неподалік Авдіївки та Мар’їнки, де противник кілька разів вів вогонь в бік українських позицій з гранатометів різних систем.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", поруч з Південним збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів. Поруч зі Світлодарськом окупанти застосували автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети. А біля Новоолександрівки – ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb