Шевченко: немає мети відмовлятися від кредитних відносин з МВФ

Голова Національного банку України (НБУ) Кирило Шевченко заявив, що метою України є не відмова від кредитів Міжнародного валютного фонду (МВФ), а отримання можливості обирати кредиторів та найвигідніші умови кредитування

Про це Шевченко сказав в інтерв'ю Економічній правді відповідаючи на запитання щодо цілі міністра фінансів Сергія Марченка залишити до 2022 року співпрацю з МВФ, повернувши фонду всі борги.

"У нас же не стоїть питання відмови від відносин з МВФ. Я вважаю, що немає такої мети відмовлятися від кредитних відносин з МВФ, або з будь-якими іншими міжнародними фінансовими інституціями", - сказав Шевченко.

Водночас, за його словами, амбітна мета для України полягає у можливості обирати кредитора та найбільш вигідні умови. 

"Наприклад, як з корпорацією: чим краща якість бізнесу, тим краща якість корпоративного управління, тим корпорація більш перебірлива. Такий самий принцип відносин з міжнародними кредиторами. Чим краще в Україні управління, державне управління, я вже не кажу, чим краще країна працює, чим кращі в неї показники, тим більше шансів обирати між кредиторами", - пояснив Шевченко.

При цьому голова НБУ наголосив, що знаходиться з Марченком "на одній стороні". 

"Ми обидва зацікавлені в тому, щоб і у фіскальному і монетарному напрямку Україна залишалася стабільною країною. Але для того, щоб отримати таку картину, щоб це стало дійсністю, треба ще багато уваги приділити реальному сектору економіки", - зауважив він.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb