Аваков презентував свою книгу про події у Харкові навесні 2014 року

29 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков презентував свою книгу "2014. Миттєвості харківської весни"

Про це сам міністр повідомив у Facebook.

"Книга писалася довго й важко, тому що я хотів не просто розповісти історію першої перемоги у гібридній війні, не тільки передати настрій, нерв тих місяців, днів й годин, а й осмислити події у Харкові в контексті загальної ситуації в країні, проаналізувати складні зовнішні та внутрішньополітичні процеси в Україні та навколо неї", - написав Аваков.

Він додав, що у книзі є документи, що підтверджують втручання російських спецслужб.

"А ще в книзі багато документів - від публікацій ЗМІ до унікальних матеріалів розвідки і аудіозаписів переговорів сепаратистів, отриманих в рамках оперативних заходів - на їх публікацію я отримав спеціальний дозвіл слідства. Ці документи шокують своїм цинізмом і нелюдськістю, але я впевнений, що вони повинні бути опубліковані і прочитані - як незаперечне документальне свідчення того, що захоплення України було заздалегідь підготовленим і спланованим, сепаратистські групи були організовані і озброєні, а "ихтамнеты" чітко координувалися російськими спецслужбами", - зазначив очільник МВС.

За його словами, в книзі уперше публікується план захоплення Харкова та області - електронне листування кураторів "русской весны"

"28 сторінок по всій формі військової стратегії: захоплення систем комунікацій, вузлів зв'язку, стратегічних об'єктів інфраструктури, ЗМІ, фізичне знищення представників влади, військових і журналістів, інформаційна кампанія і пропаганда, залучення колаборантів, і в підсумку - створення "ХНР". Цей документ фактично явка з повинною і вичерпний доказ російської військової агресії. Але Харків - вистояв!" - розповів автор книги.

Очільник МВС розповів про те, як вдалося відстояти Харків.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb