Байден заявив про перегляд пріоритетів в обороні США через загрози з боку Росії і Китаю

Пріоритети національної безпеки і оборони США вимагають модернізації через виклики з боку Росії і Китаю, наголосив обраний американський президент Джо Байден

Про це він заявив на пресконференції після зустрічі з представниками спецслужб і міноборони, присвяченій питанням національної безпеки

"Ми говорили про різні стратегічні виклики з боку Росії і Китаю, з якими ми зіткнемося, а також про реформи, які ми повинні проводити, щоб ми опинилися в найбільш сильній з можливих позицій для протистояння цим викликам», - сказав він на брифінгу.

Байден зазначив, що це включає модернізацію пріоритетів в сфері оборони.

Читайте також: "Відповідь буде потужною": У Байдена планують покарати Росію за масштабну кібератаку на держустанови США, - Reuters

Він також згадав останню кібератаку на урядові установи США.

Ми продовжуємо дізнаватися про масштаби хакерського зламу SolarWinds, а також про уразливі місця, які були виявлені. Як я вже говорив минулого тижня, цей напад становить серйозний виклик для нашої національної безпеки», - вказав Байден.

Він наголосив на необхідності "зменшити розрив" між наявними можливостями кіберзахисту й тим, чого необхідно досягти - аби в майбутньому краще виявляти такі втручання й реагувати на них.

"Ми повинні вміти втілювати інновації та переосмислювати свій захист від дедалі більших загроз у нових сферах, таких як кіберпростір", - зазначив обраний президент США.

Як повідомлялося, урядові структури США та американські компанії останніми місяцями зазнали тривалої системної атаки хакерів, яких пов’язують з російськими спецслужбами. Зокрема, відомо, що хакери проводили операцію з березня з використанням уразливих місць у програмному забезпеченні SolarWinds.

Від зламу постраждали Держдепартамент, Пентагон, мінфін та міненергетики США, Національне управління ядерної безпеки, інші відомства, а також велика кількість американських компаній.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb