Через КПВВ "Станиця Луганська" українець незаконно намагався пронести понад $150 тисяч

Через контрольно-пропускний пункт в'їзду-виїзду "Станиця Луганська" громадянин України незаконно намагався вивезти понад $150 тис.

Про це повідомляє ДПСУ.

"$150 тис. (понад 4,2 млн грн) намагався незаконно перемістити через КПВВ "Станиця Луганська" громадянин України, 1967 року народження.Чоловік йшов з тимчасово окупованої території та більшу частину прихованої валюти переміщував у валізі. Ще $2700 (ця кількість також перевищує дозволену), виявили й у іншого чоловіка, який через КПВВ "Станиця Луганська"  йшов на підконтрольну українській владі територію", - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі зазначили, що загалом за минулу добу прикордонники Луганського та Донецького загонів, які виконують завдання у складі об'єднаних сил, спільно зі співробітниками Державної фіскальної служби (ДФС), припинили чотири спроби незаконного переміщення валюти, прикрас і предметів, які, найімовірніше, мають культурно-історичну цінність.

Так, на КПВВ "Новотроїцьке" працівники Держприкордонслужби затримали жінку, яка перевозила майже 400 ювелірних виробів на суму 740 тис. грн. Крім прикрас, у неї виявили п’ять банківських ключів.

Через КППВ "Новотроїцьке" водій автомобіля "Рено", який із тимчасово окупованої частини Донецької області їхав до Маріуполя, намагався провезти чотири картини і 17 колекційних монет. Валюту, прикраси, картини та монети вилучили співробітники ДФС.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb