НАБУ заявило, що не бачить доказів для підозри Микитасю

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) заявило, що не володіє інформацією щодо доказової бази, на підставі якої Національна поліція повідомила про підозру екскерівнику "Укрбуду" Максиму Микитасю

Про це пресслужба НАБУ повідомила у Facebook.

"Національне бюро не володіє інформацією щодо доказової бази, на підставі якої слідчі Національної поліції повідомили про підозру колишньому народному депутату, ексбенефіціарному власнику компанії "Укрбуд". Відеоматеріали, викладені у публічному доступі, не містять достатніх відомостей для відповідних висновків", - йдеться у повідомленні.

Водночас, у відомстві нагадали, що Микитась є викривачем, який надав детективам НАБУ інформацію про корупцію у вищих ешелонах влади. Так, за одним із досліджених фактів заступнику керівника Офісу президента повідомлено про підозру у вчиненні тяжкого злочину.

"Відтоді НАБУ стикається з безпрецедентним втручанням у свою діяльність через незаконні рішення: втаємничену необґрунтовану зміну прокурорів у провадженні, рішенням суддів із порушенням підсудності, зміну підслідності у справі", - наголосили в атикорупційному бюро, додавши, що ці події викликають занепокоєння щодо можливості використання заходів кримінального правового характеру задля блокування розслідувань НАБУ.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb