Подоляк: звільнення полонених та допуск Червоного Хреста в ОРДЛО залежить лише від Росії

Радник голови ОПУ Михайло Подоляк заявив, що лише від Росії залежить чи відбудеться звільнення полонених та чи буде допущено в ОРДЛО організацію Червоного Хреста

Так радник голови ОПУ Михайло Подоляк публічно відповів на заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, передає "Укрінформ".

За словами Подоляка, виконання домовленостей "Норманді" від грудня 2019-го року щодо  гуманітарних питань не потрібні ніякі додаткові або спеціальні політичні кроки від України. Він наголосив, що потрібно кілька простих рішень саме з боку Росії, коментуючи висловлювання прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова про політичну волю Президента Володимира Зеленського.

"Безумовно, класичну російську пропаганду ніхто не відміняв і Пєсков абсолютно передбачуваний у своїх словах", - заявив він.

Читайте також: Путін спілкується з "представниками різних українських партій", - Пєсков

Радник глави ОП нагадав, що серед домовленостей, досягнутих на саміті в Парижі, в першому ж пункті говорилося про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації на Донбасі, зокрема, - про звільнення всіх утримуваних осіб, та допуск представників Червоного Хреста.

"Щоб виконати цю обіцянку гуманітарного характеру, не потрібні ніякі додаткові або спеціальні політичні кроки від України, це не питання політичної волі з будь-чиєї сторони. Щоб допустити представників Червоного Хреста і звільнити людей, потрібно всього лише кілька простих рішень - саме з боку Росії . Однак, це не виконано ", - підкреслив Подоляк.

Підписуйтеся на наш телеграм-канал Новини Еспресо